Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Barbera "zonder toegevoegde sulfiet"

Barbera "zonder toegevoegde sulfiet"

€17,95
op voorraad

Italië is een land met veel bekende druivenrassen. Één daarvan is de Barberadruif. Deze druif is beroemd in Piemonte, zelfs zo beroemd dat ongeveer elke wijnboer wel een wijn van deze druif in zijn assortiment heeft. Een goede reden voor Castello di Neive, die graag dingen anders doen, om het met deze druif over een andere boeg te gooien.

de Wijnboetiek.
  • Specialist in Italiaanse wijnen
    productpage_usp_1_text
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €50
    productpage_usp_2_text
  • Alleen (h)eerlijke wijnen
    productpage_usp_3_text
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen verzonden
    productpage_usp_4_text
Beschrijving
Jaartal
2018
Druif
Barbera
Herkomst
Italie
Wijnhuis
Montefili
Serveertemperatuur
16 - 18 graden
Zoetheid
Zuurtegraad
Complexiteit
Body
Mineraliteit
Leuk weetje:

Sulfiet wordt aan wijnen toegevoegd om te voorkomen dat een wijn oxideert en om bacteriën die de wijn kunnen aantasten tegen te houden. In eerste instantie lijkt dit positief maar het zijn natuurlijk toegevoegde ingrediënten. Door geen sulfiet toe te voegen behoudt de wijn zijn originele smaak en verhoogt dit de kwaliteit van de wijn.