Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Qorte

Qorte

€14,95
op voorraad

Qorté... Zodra je de wijn ruikt wil je hem opdrinken! Wat een heerlijke neus heeft deze wijn. Dat komt natuurlijk door het kleine percentage Sauvignon Blanc. De Chardonnay draagt vervolgens bij aan de gelaagdheid en volheid van de wijn en de Tai zorgt voor karakter. Wat deze wijn verder bijzonder maakt is de bereidingswijze. Het oogsten gaat in twee delen, de eerste oogst zorgt voor de frisheid en de fruitige tonen terwijl de tweede oogst de wijn meer complexiteit en volheid geeft. Verder wordt de tweede vergisting gerealiseerd in franse eikenhouten vaten. 

Het resultaat is een bijzondere complexe wijn met in de neus citrus vrucht, honing en een lichte vanille toon. In de mond sappig met fijne zuren. 

Voor 18:00 uur besteld, morgen verzonden
De Wijnboetiek.
 • Specialist in Italiaanse wijnen
  productpage_usp_1_text
 • Gratis thuisbezorgd vanaf €75
  productpage_usp_2_text
 • Alleen (h)eerlijke wijnen
  productpage_usp_3_text
 • Voor 18:00 uur besteld, morgen verzonden
  productpage_usp_4_text
Beschrijving
Jaartal
2017
Druif
Chardonnay, Tai & Sauvignon Blanc
Herkomst
Italie
Wijnhuis
Almivisi
Serveertemperatuur
10 graden
Zoetheid
Zuurtegraad
Complexiteit
Body
Mineraliteit
Leuk weetje:

De Italianen noemden de Tai Bianco ook Friulano of Tocai Friulano, sinds 2007 mag Tocai Friulano echter geen Tocai Friulano meer heten. Omdat de naam teveel verwantschap vertoont met de Tokaji Aszu, de zoete wijn (edele rot) uit de regio Tokaj in Hongarije, heeft de Europese Unie besloten dat de druif voortaan geen Tocai Friulano maar nog slechts Friulano of Tai mag heten.