Wijnhuis
La Dama
Land & Regio
Italië, Veneto
Serveertemperatuur
16 °C
Jaartal
2019
Druif
Corvina
Molinara
Rondinella
Smaakprofiel
Allemansvriend (Licht & Soepel rood)
Serveertip
BBQ
Pizza & Pasta

Valpolicella Classico DOC – BIO

De oogst van de autochtone druiven wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, van eind september tot midden oktober. De gekneusde druiven fermenteren in stalen tanks gedurende ongeveer 15 dagen, de verwerking is zeer delicaat om de geur en de typische vrucht van deze wijn te behouden. Daarna rijpt de wijn in roestvrijstalen tanks gedurende 6 maanden. Daarna volgt de botteling waarna de wijn in de kelder rijpt gedurende ongeveer 2 maanden voordat het in de handel wordt gebracht. Het resultaat is soepel en smaakvol, met lekker veel rood fruit en prima zuren en een mooie afdronk.

10,95

Op voorraad

  • Bij elke wijn een beschrijving inclusief serveertips

  • Bestellingen voor 17:00 de zelfde dag verzonden

  • Gratis bezorging vanaf €75,-

  • Niet tevreden geld terug

Artikelnummer: la-dama-valpolicella-classico-2020 Categorieën: , , ,

Leuk weetje:

Wist je dat wijnen uit de Valpolicella regio bijna altijd blends zijn van Corvina, Molinara en Rondinella druiven. Denk aan deze Valpolicella Classico, maar ook Amarone della Valpolicella en Ripasso's. Deze wijn past goed bij pizza, pasta of bij de BBQ maar pas op met de kruiden.

1 beoordeling voor Valpolicella Classico DOC – BIO

  1. Steven (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijke Valpolicella!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde producten

Montefili

Montefili Rosso IGT Toscana

Een bijzondere wijn uit de Chianti streek van Sangioves...

15,95
Castello di Neive

Albarossa

Deze bijzonder kruising brengt volle smakelijke rode wi...

24,95
Rizieri

Dolcetto | Diano d’Alba

Deze Dolcetto is afkomstig van de oudste ranken van de ...

13,95
Menicucci

Ginesia Cerasuolo

Een frisse rosé met in de neus kersen en frambozen. He...

9,95
Niet op voorraad