Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Amarone di Valpollicella - BIO

Amarone di Valpollicella - BIO

€36,95
op voorraad

Amarone di Valpolicella blijft een bijzondere wijn en dat heeft met name te maken met de bereidingswijze. Na het oogsten wordt een deel van de druiven namelijk niet direct geperst maar voor een droogwand geplaatst voor ongeveer 100 dagen. Het resultaat daarvan is dat het vocht verdampt en er na 100 dagen een hele geconcentreerd sap in de druif zit, vergelijk het met een rozijn. Deze druiven worden geperst waarna de vergisting begint. Omdat er zoveel suikers in de wijn zit en de gistcellen rond 16,5% alcohol stoppen met werken blijft er wat restsuiker in de wijn. Hierna wordt de wijn opgevoed in houten vaten, een combinatie van kleine en grote vaten. 

Het resultaat is een ongelofelijk rijke en complexe wijn die een bijzonder gerecht verdient. Denk bijvoorbeeld aan lamsrack!

Voor 18:00 uur besteld, morgen verzonden
De Wijnboetiek.
  • Specialist in Italiaanse wijnen
    productpage_usp_1_text
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €75
    productpage_usp_2_text
  • Alleen (h)eerlijke wijnen
    productpage_usp_3_text
  • Voor 18:00 uur besteld, morgen verzonden
    productpage_usp_4_text
Beschrijving
Jaartal
2016
Druif
Corvina, Molinario, Rondinella
Herkomst
Italie, Veneto
Wijnhuis
La Dama
Serveertemperatuur
16 graden celsius
Zoetheid
Zuurtegraad
Complexiteit
Body
Mineraliteit
Leuk weetje:

Zoals beschreven wordt de wijn opgevoed in houten vaten. Eerst in nieuwe barriques voor 14 maanden en daarna in grote 15HL vaten voor nog eens 18 maanden. En vervolgens rijpt de wijn nog minimaal een jaar in de fles voordat hij de markt op komt!